середа, 24 грудня 2008 13:24

Ахметов готовий на все, щоб коаліція поборола кризу

Ахметов готовий на все, щоб коаліція поборола кризу

Бізнесмен Ринат Ахметов вважає, що для боротьби з кризою треба запрошувати експертів з інших країн.

Таку думка він висловив в інтерв"ю виданню "Сейчас", опублікованому в середу.

"Всі експерти говорять, що криза протриває півтора-два роки. Ми повинні зрозуміти, що це для нас – багато або дуже багато. Може, у нас сил залишилося на три-шість місяців. Тому треба не соромитися і запросити кращі світові розуми. Криза зачепила й інші країни, там знайшли рецепт, як його перемогти", - сказав він.

Ахметов додав, що робити це "обов"язково" мають уряд і президент.

"Я фінансую фонд (благодійний фонд "Розвиток України") і фонд уже запросив кращих експертів і консультантів. Головне – їх почути і вступити в дискусію. У суперечці істина народжується. Консультанти вже працюють, дивляться і визначають масштаби кризи", - сказав він.

"Ми перші відчули кризу, я маю на увазі тоді, коли перестали купувати нашу сталь. І не тільки нашу сталь, знизилося споживання в усьому світі. Важливо допомагати не металургам, а споживачам сталі – це машинобудування, будівництво", - розповів він.

На думку Ахметова, коли запрацюють ці сектори економіки, "тоді запрацює вся економіка".

"Для цього потрібно запрошувати кращі розуми світу, які знають, що відбувається в інших країнах і можуть порадити, сказати: хлопці, ви, може, не так на це дивитеся. Це дозволить нам не зробити помилку, тому що ця помилка буде коштувати дуже дорого. Усі кращі розуми світу ми повинні запросити в Україну, щоб виробити єдину політику боротьби з кризою", - сказав він.

"Сьогодні вже потрібно приймати рішення. Як відчути що вони вірні? От ви прийшли в пункт обміну валют, учора там курс був десять гривень, а сьогодні вісім, завтра шість – значить йдемо правильним шляхом", - додав Ахметов.

Говорячи про коаліцію, Ахметов висловив побажання, щоб вона "приймала ті рішення, що виведуть країну з кризи".

"І усе, що для цього потрібно зробити, я з задоволенням зроблю", - сказав Ахметов.
Зараз ви читаєте новину «Ахметов готовий на все, щоб коаліція поборола кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі