понеділок, 22 грудня 2008 13:50

Ахметов готовий допомогти Тимошенко здолати кризу

Ахметов готовий допомогти Тимошенко здолати кризу

Власник ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент", член Партії регіонів Рінат Ахметов хоче, щоб коаліція приймала ті рішення, що допоможуть вивести країну з кризи, і готовий допомогти їй у цьому.

Про це він розповів в інтерв"ю "Комсомольській правді в Україні", відповідаючи на питання, чи здатна прем"єр Юлія Тимошенко приймати швидкі рішення.

"Я хочу це побачити. Дуже хочу, щоб коаліція приймала ті рішення, що виведуть країну з кризи. І що для цього потрібно зробити, я зроблю із задоволенням", - сказав депутат.

На думку Ахметова, "криза – це аудит того, що ми робили добре, а що погано, що виходило, що не виходило". "Щоб здолати кризу, ми повинні бути організованою командою з економічною та з політичною елітою", - сказав депутат.

"Сьогодні важливо бути організованою командою. Україна – сильна. Потрібно тільки реально оцінити ситуацію, зрозуміти яка глибина кризи. Проблема є в усьому світі. Це лихо вже постукалося й у наші двері, факт - криза сталася. Тепер важливо оцінити її масштаби. Буде важко, але впоравшись, Україна стане ще сильнішою", - додав він.

На питання, що потрібно зробити для подолання кризи, Ахметов відповів: "Коли ми приходимо до лікаря, спершу потрібно зробити діагностику – визначити що в нас не так".

"Після цього необхідно призначити лікування. Тут - те саме. Потрібно визначити масштаби кризи, і призначити правильний курс лікування", - додав він.

Ахметов вважає, що в боротьбі з кризою варто залучити експертів і консультантів: "Потрібно дослухатися до кращих умів. Не потрібно цього соромитися. Криза була й в інших країнах, і якщо там знайшли рецепт проти неї, то давайте порадимося з цими людьми".

Запросити таких людей, на думку депутата, повинні "уряд, президент". Разом з тим, Ахметов розповів, що фінансує "фонд, який запросив експертів і консультантів".

"Вони пропонують свої рішення. Питання в тому, щоб їх почули. Не обов"язково слідувати їхнім словам беззастережно. Важливо вступити в дискусію... Повторюю, не потрібно соромитися запросити кращих світових експертів та консультантів", - додав він.

На питання, яким може бути максимальний термін напрацювання стратегії в Україні, Ахметов відповів: "Моя формула успіху – це швидкість ухвалення рішення з малим коефіцієнтом браку".

"Хто приймає швидкі рішення і помиляється менше за конкурентів, той найуспішніший. Україна повинна приймати швидкі й ефективні рішення. Але для цього потрібна впевненість у правильності цих рішень", - додав він.

Ахметов висловив переконання, що "з усіх важких ситуацій ми повинні виходити сильнішими". "Бог дає випробування сильним. Ми зобов"язані знайти в собі можливості, і наступний рік зробити роком прориву", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов готовий допомогти Тимошенко здолати кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі