понеділок, 21 травня 2007 17:40

Афганські депутати вигнали з парламенту колегу-жінку

Афганські депутати, обурені словами своїй колеги, що порівняла парламент з подвір"ям худоби, добилися припинення її повноважень до кінця депутатського терміну.

Малалай Джойя, одна з небагатьох жінок-депутатів, в телеінтерв"ю сказала, що більшість її колег "гірша за корів і ослів", оскільки на відміну від тварин не приносять анінайменшої користі.

Розгнівані цим зауваженням депутати пообіцяли передати стенограму виступу Джойі до суду, щоб судді дали йому відповідну правову оцінку.

Джойя, якої ще немає і тридцяти років, вже давно переводить афганських депутатів (більшість яких - колишні польові командири) своїми виступами. У числі іншого вона відмовляється визнавати колег героями війни проти СРСР, що їх дуже турбує.

Більш того, вона часто пригадує їм злочини проти власного народу, які нинішні депутати здійснювали за часів громадянської війни, що йшла всі 1990-і роки.

Нагадаємо, що Афганістан вважається однією з найпатріархальніших держав миру, де права жінок дотримуються далеко не завжди і не в повному об"ємі, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Афганські депутати вигнали з парламенту колегу-жінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі