субота, 22 грудня 2012 11:26

Адвокат Развожаєва заявив про його зникнення

Адвокат Развожаєва заявив про його зникнення
Фото: novayagazeta.ru

Після відбуття Леоніда Развозжаева зі слідчого ізолятора "Лефортово" ні його захист, ні родичі не отримували ніяких відомостей про його місцезнаходження. Про це написав у своєму блозі Дмитро Аграновський - адвокат опозиціонера, обвинуваченого в підготовці масових заворушень і розбої.

20 грудня стало відомо, що Развозжаева етапували з "Лефортово" в Іркутську область, де розслідується справа про розбій: за версією властей, у 1997 році Развозжаев зі спільниками пограбував Ангарського підприємця, у якого забрали партію байбакових шапок. Як пише Аграновський, ймовірне етапування його підзахисного відбулося 18 грудня, але до 22 грудня ніяких звісток про нього не надходило.

Адвокат також наполягає, що розслідування справи про розбій продовжується незаконно, оскільки термін давності злочину минув, і подальше діловодство може вестися лише за наполяганням самого обвинуваченого. Напередодні Аграновський заявив про оскарження відправки його підзахисного в Іркутську область: на думку адвоката, всі матеріали справи знаходяться в Москві, а етапування Развозжаева знадобилося для отримання від нього потрібних слідчим показань.

Леоніда Развозжаева, активіста опозиційного "Лівого фронту", заарештували в жовтні за звинуваченням у підготовці масових заворушень на території Росії. За версією слідства, разом зі своїми соратниками Сергієм Удальцовим та Костянтином Лебедєвим Развозжаев вів переговори про фінансуванні заворушень з грузинським політиком і підприємцем Гіві Таргамадзе. У листопаді проти Развозжаева висунули звинувачення у розбої 1997 року, а в грудні він став також підозрюваним у справі про незаконний перетин кордону: передбачається, що перед арештом опозиціонер виїхав на Україну за чужими документами.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Развожаєва заявив про його зникнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі