Ексклюзиви
пʼятниця, 24 лютого 2012 14:56

Адвокат Луценка не вірить у виправдальний вирок

Адвокат Луценка не вірить у виправдальний вирок

Захист екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка не чекає виправдувального вироку для свого підзахисного: його або позбавлять волі, або дадуть умовний термін, але вирок Печерського районного суду буде в будь-якому випадку обвинувальним.

Про це в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ заявив адвокат Олексій Баганець.

Відповідаючи на запитання, яким може бути найоптимістичніший і найпесимістичніший варіант розвитку подій у суді 27 лютого, Баганець сказав: "Якщо виходити з правових підстав, то з цієї справи має бути один вихід - виправдувальний вирок і звільнення Луценка з-під варти. Але у нас інша ситуація. На сьогодні мені зрозуміло, що справа Луценка придумана, сфальсифікована, порушена на замовлення і носить ознаки політичної помсти. Так що, звичайно, я на виправдувальний вирок не чекаю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддя Вовк залежить від ВРЮ і виконає все, що йому скажуть - адвокат Луценка

На уточнююче запитання, чого він тоді чекає, Баганець відповів: "Я чекаю обвинувального вироку. Якщо справа Луценка - це помста, то йому дадуть міру покарання, не пов'язану з реальним позбавленням волі. Якщо це політична розправа і політичне замовлення, то його позбавлять волі, щоб перешкодити брати участь у виборах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення Євросуду може звільнити Луценка – правозахисник

"У мене особисто склалося враження, що вирок у чорновому варіанті готовий. Як судді його писали, чим керувалися - мені складно сказати. Я просто не знаю, звідки вони можуть взяти конкретні факти, які допоможуть їм сформулювати обвинувальний вирок", - додав Баганець.

Нагадаємо, у понеділок, 27 лютого, Печерський районний суд Києва оголосить вирок у справі Луценка.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Луценка не вірить у виправдальний вирок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути