субота, 20 травня 2017 14:02

Яценюк звернувся до Канади з проханням про зброю

Яценюк звернувся до Канади з проханням про зброю
Лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк під час візиту до Канади: "Ми - єдина країна, яка бореться проти регулярних російських військ"

Лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк під час візиту до Канади поновив запит на оборонну зброю і звернувся до прем'єр-міністра Джастіна Трюдо про посилення допомоги Києву із боку країн Великої сімки. Про це йдеться у статті другої за популярністю в Канаді газети The Globe and Mail.

Видання нагадує, що Арсеній Яценюк пішов з поста прем'єр-міністра України в минулому році, але "він як і раніше є лідером другої найбільшої фракції в парламенті й вважається потенційним наступником президента Петра Порошенка".

У статті зазначається, що колишня адміністрація Обами ігнорувала прохання України про надання зброї, як і Канада. "Але пан Яценюк заявив, що адміністрація Трампа представляє нову можливість отримати військову допомогу. Особливо після того, як президент Дональд Трамп нещодавно схвалив план надання зброї курдським бойовикам в Іраку. Він зробив аналогічне звернення до Канади", - додає автор.

"Важко стримати російські війська, які були модернізовані за останнє десятиліття, і на які Росія витратила мільярди доларів. Ми - єдина країна, яка бореться проти регулярних російських військ", - каже Арсеній Яценюк.

"Україна потребує сучасної військової техніки, що буде використовуватися тільки для оборонних цілей: радіоелектронна апаратура, штурмові дрони і протитанкові ракети", - додав він.

Україна потребує допомоги, щоб мати більш важливе місце на радарі нової адміністрації США. "Аби Канада зосередила увагу на цьому питанні серед членів Великої сімки, особливо в зв'язку з тим, що Мінські угоди про припинення вогню на сході України ще мають бути виконані в повному обсязі".

"Це ідеальний момент для вашої країни, щоб відігравати одну з ключових ролей на світовій арені. Якщо уряд буде твердо стояти на своїй позиції та матиме сильний голос. Це відіграватиме важливу роль", - звернувся Яценюк до Канади

Зараз ви читаєте новину «Яценюк звернувся до Канади з проханням про зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі