вівторок, 08 квітня 2008 10:26

Яценюк зібрав керівників фракцій

Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк відкрив ранкове засідання парламенту. У сесійному залі зареєстровано 447 народних депутатів.

Після чого оголосив перерву на 30 хвилин. Перерву оголошено на прохання голови регламентного комітету, народного депутата від Партії регіонів Олександра Єфремова у зв"язку з вирішенням питань щодо регламенту ВР.

"Я би попросив зайти до мене керівників фракцій і основних членів регламентного комітету, щоб поставили крапку у цій темі", - зазначив Яценюк.

Нагадаємо, що 7 квітня Конституційний суд України визнав неконституційною постанову Верховної Ради від 16 березня 2006 р. "Про Регламент Верховної Ради України". Згідно з рішенням КСУ, ця постанова втратила чинність.

За таке рішення проголосувало 11 суддів, проти – 5. Суддя-доповідач з даної справи повідомив, що керуючись статтями 147, 150, 153 Конституції України, ст.13,51, 61, 63, 69, 70, 73 Закону України "Про Конституційний суд України" КСУ вирішив визнати такою, що не відповідає Конституції Постанову ВР "Про регламент Верховної Ради" від 16 березня 2006 р. Ця постанова втрачає чинність з дня ухвалення КСУ цього рішення.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк зібрав керівників фракцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі