вівторок, 24 лютого 2009 10:16

Яценюк засмутив львів"ян: "Закон про ОУН-УПА ухвалити неможливо"

Яценюк засмутив львів"ян: "Закон про ОУН-УПА ухвалити неможливо"

Лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк вважає, що в нинішніх умовах неможливо ухвалити закон про ОУН-УПА. Про це він заявив під час прес-конференції в Львові.

Яценюк відзначив, що частина 46-мільйонного населення України до цих пір знаходиться "під впливом того, що називалося радянською пропагандою і до ухвалення закону не готова".

Він також відзначив, що тему ОУН-УПА можуть використовувати для того, щоб розколоти українське суспільство.

"Не треба давати привід зовнішнім силам і йти на поводку в тих, хто хоче розколоти українське суспільство. Дайте час державі, дайте можливість попрацювати історикам. Вони вирішать це питання, а час розставить на свої місця", - відзначив політик.

Нагадаємо, що 23 січня минулого року у Верховній Раді України зареєстровано проект Закону про визнання ОУН-УПА воюючою стороною у Другій світовій війні.

Авторами законопроекту стали народні депутати від блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" - Іван Стойко, Роман Ткач і Ярослав Кендзьор.

У пояснювальній записці до законопроекту є обґрунтування, де йдеться про те, що однією з причин формування ОУН-УПА стала "навмисна розправа спецслужб НКВС над мирним українським населенням".

Щодо цілей і завдань законопроекту в пояснювальній записці сказано: "Цей закон спрямований на відновлення історичної справедливості, виходячи із вимог громадської свідомості та має на меті ліквідацію наслідків беззаконня та свавілля, допущених у свій час керівництвом Союзу РСР і Української РСР, поновлення громадянських прав ветеранів війни - членів ОУН і вояків УПА у період Другої світової війни та повоєнний час. Визнання УПА воюючою стороною у Другій світовій війні актуальне і з політичної точки зору сьогодення. Це доля сотень тисяч людей, які так чи інакше пов"язані з боротьбою УПА. Невизнання їх внеску, особливо, коли цей внесок складався з власного життя, життя їх рідних, близьких і друзів, стає психологічним чинником гальмування політичної консолідації українського суспільства, внутрішнього зміцнення Української держави".

За матеріалами: Інтерфакс, Zaxid.net
Зараз ви читаєте новину «Яценюк засмутив львів"ян: "Закон про ОУН-УПА ухвалити неможливо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі