середа, 05 грудня 2007 08:18

Яценюк запропонує Тимошенко в прем"єри вже сьогодні

Яценюк запропонує Тимошенко в прем"єри вже сьогодні
Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк може вже в середу передати президенту подання на призначення Юлії Тимошенко прем"єр-міністром.

Таку думку висловила Тимошенко в коментарі журналістам увечері після завершення засідання Ради.

"Цей день є вдалим для країни, бо закінчився етап кризи, і ми будемо налагоджувати нормальну роботу. Все що стосується прем"єра, то вже завтра Арсеній Петрович передасть подання на прем"єр-міністра президенту. Потім у президента є термін, щоб повернути чи не повертати це подання до Ради", - сказала вона.

Тимошенко також наголосила, що уряд може бути сформовано "у найближчі два тижні".

На питання, чи гарантує голосування за спікера, результативне голосування за прем"єра, Тимошенко сказала, що "ніхто нічого наперед не знає".

"Тільки що (5 грудня) відбулося вдале голосування за спікера, коаліція пройшла перше бойове хрещення і показала, що може бути дієвою, скільки б її не розхитували", - сказала вона.

Водночас інший бютівець Олександр Турчинов повідомив, що подання на Тимошенко-прем"єра буде підписано вже у вівторок, 4 грудня.

"Арсеній Яценюк пообіцяв нам, що сьогодні підпише й надішле в секретаріат подання на прем"єр-міністра", - сказав він.

Водночас Турчинов нагадав, що термін розгляду подання починається з того часу, коли секретаріат отримає подання, і триває 15 днів, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк запропонує Тимошенко в прем"єри вже сьогодні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі