середа, 02 липня 2008 11:35

Яценюк запропонував компроміс

Яценюк запропонував компроміс

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк пропонує розглянути на наступному пленарному засіданні парламенту двома першими питаннями зміни до держбюджету і державну програму соціально-економічного розвитку.

З такою пропозицією він звернувся до лідерів позакоаліційних фракцій у парламенті на зустрічі у середу.

"Мова не повинна йти про боротьбу між політичними силами, а повинно йтися про те, щоб завершити нормально пленарне засідання Верховної Ради. З огляду на це, я пропоную так званий компромісний порядок денний на наступний тиждень. На мою думку, першими двома питаннями у вівторок треба розглянути закон про державний бюджет та державну програму соціально-економічного розвитку", - сказав спікер.

"Це дасть можливість кожній політичній силі, по-перше, проявити себе, а, по-друге, виконати соціально-економічні зобов"язання, які брали політичні сили під час виборчої кампанії", - вважає Яценюк.

Він наголосив, що наполягатиме на першочерговому розгляді цих питань під час зустрічі у президента за участю прем"єр-міністра, що запланована на середу.

Яценюк також додав, що до кінця наступного пленарного тижня необхідно ухвалити зміну до бюджету в обох читаннях.

Після того, за словами Яценюка, необхідно "повернутися до раніше не підтриманих законопроектів", зокрема, – до законів про дорожній рух, престижність шахтарської праці, а також до інших законів "соціального спрямування".

"На четвер я пропоную Кабінету міністрів внести законопроекти, які сьогодні є критичні для уряду і не мають жодного політичного забарвлення", - сказав голова Верховної Ради.

"І на п"ятницю пропонується розглянути звіт Кабінету міністрів про виконання бюджету за 2007 рік, бо це є обов"язкова формальна норма, а також основні напрямки бюджетної політики на 2008 рік", - додав він.

На зустрічі спікера з керівниками фракцій, що не входять в коаліцію, зокрема, були присутні лідери фракцій Блоку Литвина і Комуністичної партії.. Лідер Партії регіонів Віктор Янукович на зустріч зі спікером не прийшов, повідомляє Українська правда.
Зараз ви читаєте новину «Яценюк запропонував компроміс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі