субота, 20 жовтня 2012 02:59

Яценюк запевнив, що уряд створювати не збирається, а про "прем'єра Соболєва" його не так зрозуміли

Яценюк запевнив, що уряд створювати не збирається, а  про "прем'єра Соболєва" його не так зрозуміли
Арсеній Яценюк: опозиція не формуватиме уряд, поки при владі Янукович. Фото: korrespondent.net

Опозиція навіть після здобуття більшості у новому парламенті уряд формувати при чинному президенті не збирається. Про це в ефірі телеканалу Інтер сказав Арсеній Яценюк.

"Сформувати уряд при чинному президенті не можливо по одній причині – тому що немає такої установи зараз, як Кабінет міністрів України, немає такої посади як прем'єр. Людина є, але вся влада сформована в однієї особи – у президента Януковича. І ця влада у нього з'явилася не в результаті виборів, а тоді, коли КСУ під його персональним тиском прийняв рішення повернути стару Конституцію і дати чинному президенту повноваження, на які він не обирався", - наголосив політик.

Він підкреслив: "Тому наша позиція у наступному – ми отримаємо більшість у Верховній Раді, виберемо свого спікера і поставимо питання про відставку чинного уряду. Такої влади, як у них – не було ні в кого за 20 років. Зараз при владі їхній президент, їхній прем'єр, їхня Верховна Рада, всі місцеві влади, вся правоохоронна система. Вони захопили владу. Але вони захопили владу не для змін в країні, а для себе і вирішили приватизувати країну. Наше завдання – відправити цей уряд у відставку. І  ми будемо як парламентська більшість приймати всі свої 80 законів, які зараз є предметом нашої коаліційної угоди, і відправляти їх президенту на підпис. Якщо він буде ветувати – ми будемо знову їх приймати. Це стосується всіх законів".

Водночас, коментуючи свою попередню заяву з приводу того, що уряд очолить Сергій Соболєв, Яценюк наголосив:

"Ми не збираємося створювати уряд на чолі з Сергієм Соболєвим. Преса не так інтерпретує. Було сказано, що у нас є прем'єр-міністр опозиційного уряду (Соболєв). Наш уряд буде тоді, коли ми отримаємо можливість його формувати. А уряд сьогодні формує президент".

Зараз ви читаєте новину «Яценюк запевнив, що уряд створювати не збирається, а про "прем'єра Соболєва" його не так зрозуміли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі