понеділок, 17 березня 2008 15:13

Яценюк закликав "регіоналів" повернутися у Конституційну раду

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк закликає фракцію Партії регіонів поновити свою участь у роботі Національної конституційної ради з метою створення узгодженого варіанта проекту Конституції.

Про це він сказав в ефірі телекомпанії "Інтер" 14 березня.

"Вам (ПР) необхідно повернутися й консолідувати позицію в питанні про те, яке бачення Партії регіонів у цьому процесі. Це дасть можливість зняти низку дискусій і вийти з узгодженим документом", - сказав Яценюк.

Він вважає, що робота Конституційної ради необхідна, тому що прийняття Конституції неможливе, на його думку, без участі депутатів Верховної Ради.

"Саме тому я підтримую ідею про створення Національної конституційної ради Президентом. Це той майданчик, де громадяни, еліта повинні напрацювати документ і винести його на всенародне обговорення й у першу чергу в залі (парламенту)", - підкреслив спікер.

Яценюк вважає, що відмова фракції Партії регіонів брати участь у роботі Національної конституційної ради унеможливлює прийняття нової редакції Конституції в парламенті.

5 березня фракція ПР у Верховній Раді, що складається з 175 депутатів, вирішила припинити свою участь у роботі Національної конституційної ради.

Для зміни Основного Закону необхідно позитивне голосування конституційної більшості парламентів - 300 і більше депутатів.

20 лютого Президент Віктор Ющенко провів перше засідання Національної конституційної ради.

Президент доручив Національній конституційній раді підготувати концепцію системного відновлення конституційної регуляції громадських відносин в Україні й проекту нової редакції Конституції.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк закликав "регіоналів" повернутися у Конституційну раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі