понеділок, 29 вересня 2008 10:08

Яценюк закликав пригадати кожну безвинно загублену душу в Бабиному Яру

Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк у День пам"яті жертв Бабиного Яру закликав пригадати кожну безвинно загублену душу. Про це йдеться у зверненні голови Верховної Ради з приводу роковин трагедії у Бабиному Яру.

"Сьогодні Україна вшановуватиме пам"ять жертв Бабиного Яру. У роковини цієї трагедії я схиляю голову перед усіма безневинно загиблими жертвами терору", - зазначив Яценюк.

"Все далі і далі в історію відходять події Другої світової війни, але не зажили рани, які вона залишила у людській пам"яті. 67 років тому Бабин Яр став місцем страти десятків тисяч безвинних синів і дочок нашого народу, синонімом величезної людської трагедії", - йдеться у зверненні.

Як наголошується у документі, "саме у Бабиному Яру під час фашистської окупації було скоєно акцію знищення мирного населення України. Тут першою була пролита кров жінок, дітей, літніх людей".

Яценюк підкреслив, що "масштаб трагедії Бабиного Яру не можна вимірювати сухою статистикою". Він підкреслив, що "за кожною цифрою можна побачити людське життя і в цілому всю людську цивілізацію, яка була поставлена під кулеметну чергу". "Бабин Яр став символом скорботи і застереження для всього людства. Правду про цей злочин необхідно доносити до серця і свідомості кожної людини", - підкреслив голова ВР.

Він переконаний, що "наша пам"ять має стати застереженням для всіх, хто намагається посіяти зерна розбрату у нашій багатонаціональній сім"ї". "Давайте прагнути того, щоб в Україні ніколи не знайшлося місця для міжнаціональної нетерпимості і релігійної ворожнечі", - закликав Яценюк, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк закликав пригадати кожну безвинно загублену душу в Бабиному Яру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі