понеділок, 20 жовтня 2008 09:54

Яценюк за вибори Ради без змін виборчого законодавства

Яценюк за вибори Ради без змін виборчого законодавства
Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк вважає за можливе проведення позачергових парламентських виборів без внесення змін до виборчого законодавства.

Про це він сказав в інтерв"ю газеті "Экономические известия".

"Я зустрічався із членами ЦВК і зараз переконаний, що вибори можна проводити й без змін до закону - усе можна врегулювати роз"ясненнями ЦВК", - сказав він.

На його думку, на фундаментальні зміни виборчого закону не погодяться основні політичні гравці.

Спікер вважає, що такі ґрунтовні зміни повинні бути внесені шляхом прийняття Виборчого кодексу, проект якого, з його слів, уже розроблений у парламенті.

Водночас Яценюк зазначив, що такий проект ще не погоджений всіма фракціями Ради.

Спікер підкреслив, що він не є прихильником позачергових виборів Ради, але вважає їх єдиним виходом із політичної кризи, що склалася.

9 жовтня Яценюк заявляв, що вважає неможливими позачергові вибори Ради без внесення змін у виборче законодавство й державний бюджет на 2008 рік.

Президент Віктор Ющенко призначив позачергові вибори Ради на 7 грудня.

Низка політиків і політологів прогнозують перенесення дати виборів на більш пізній строк, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк за вибори Ради без змін виборчого законодавства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі