субота, 30 серпня 2008 12:27

Яценюк вважає, що у вересні КСУ вирішить долю коаліції

Яценюк вважає, що у вересні КСУ вирішить долю коаліції
Спікер парламенту Арсеній Яценюк вважає, що протягом вересня КСУ прийме рішення по коаліції. Про це, як передає кореспондент ForUm"а, він заявив в інтерв"ю парламентським журналістам в суботу, 30 серпня.

"Я думаю, до кінця вересня місяця це питання буде вирішено", - зокрема сказав спікер.

Яценюк розповів, що цікавився у Конституційного Суду, коли юридично буде завершено це питання, тому що все залежить від рішення цього органу.

У той же час він підкреслив, що "за будь-яких обставин в цьому парламентському залі потрібно ухвалювати закон про регламент і в ньому регулювати питання, як припинення діяльності коаліції, так і початку".

Як повідомляв ForUm, 105 народних депутатів подали подання до Конституційного Суду України з питання конституційності існування демократичної коаліції після виходу з неї двох депутатів.

Необхідність офіційного тлумачення даних питань депутати обґрунтували тим, що 6 червня 2008 року народні депутати Юрій Бут ("Наша Україна - Народна самооборона") та Ігор Рибаков (Блок Юлії Тимошенко), які входили до складу коаліції демократичних сил, заявили про свій вихід з складу більшості. В результаті чисельний склад коаліції скоротився до 224 народних депутатів.

Нагадаємо також, що 2 вересня починається 3-а сесія Верховної Ради 6-го скликання.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк вважає, що у вересні КСУ вирішить долю коаліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі