вівторок, 12 лютого 2008 10:25

Яценюк всім подякував і пішов із зали засідань

Яценюк всім подякував і пішов із зали засідань

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк не зміг відкрити ранкове засідання парламенту через шум сирен та крики в залі. "Я не маю можливості розпочати засідання ВР, всім дякую за увагу, про наступне засідання ВР буде повідомлено додатково", - заявив він, після чого залишив сесійну залу парламенту.

Як повідомлялось, сьогодні вранці народні депутати від опозиції заблокували трибуну парламенту. Опозиціонери внесли до сесійної зали близько 20 жовтих і блакитних повітряних кульок з написом "Немає НАТО!" і близько 15 прапорів України, які встановили біля своїх робочих місць.

Нагадаємо, вчора народний депутат від Партії регіонів Борис Петров заявив про те, що на засіданні фракції Партії регіонів одностайно ухвалене рішення про продовження блокування трибуни Верховної Ради до тих пір, поки або голова парламенту Арсеній Яценюк не відкличе свій підпис під зверненням до генсека НАТО, або не буде прийнято ухвалу, запропоновану Партією регіонів, про те, що влада не робитиме жодних заходів з подальшого просування в НАТО без референдуму.

У той же час, заступник голови фракції Партії регіонів Олександр Єфремов повідомив, що консультації голови Верховної Ради Арсенія Яценюка з керівниками фракцій щодо пошуку компромісу в розблокуванні роботи Ради закінчилися нічим і продовжаться завтра о 9:30. За його словами, сьогодні було ухвалене рішення взяти за основу проект ухвали щодо процедури вступу України до НАТО, який розробив Яценюк.

Єфремов зазначив, що єдине, що не влаштовує Партію регіонів, КПУ і блок Литвина - це те, що коаліція пропонує прийняти проект ухвали "в однині" (рішення про вступ до НАТО "здійснюється", а не "здійснюються"). Він підкреслив, що Партія регіонів готова розблоковувати роботу парламенту, якщо "дана постанова буде проголосована в множині".

Робота українського парламенту заблокована опозицією ще з кінця січня ц.р. Тоді Партія регіонів і КПУ почали протестувати проти того, що керівництво країни подало заявку до НАТО про приєднання України до Плану дій з членства (ПДЧ) на Бухарестському саміті альянсу, який відбудеться на початку квітня. Опозиція вимагала, щоб голова парламенту А.Яценюк відкликав свій підпис з цього листа і проведення в Україні референдуму щодо НАТО.

6 лютого ц.р. Яценюк оголосив про те, що ВР, швидше за все, відновить роботу 12 лютого, і це питання залежатиме від рішення фракцій, проте він докладе максимум зусиль для того, щоб був знайдений компроміс щодо ухвалення постанови Верховної Ради щодо членства України в НАТО.

Зазначимо, 5 лютого ц.р. парламент так і не зміг почати роботу. Яценюку вдалося лише закрити першу сесію ВР VI скликання і відкрити другу, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк всім подякував і пішов із зали засідань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі