понеділок, 28 січня 2008 08:19

Яценюк влаштує коаліції перевірку

Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк заявляє, що зробить все для того, аби на другій сесії кожен з депутатів голосував самостійно, виконуючи конституційну норму.

Про це він сказав в інтерв"ю телеканалу "Інтер".

Як відомо, непоодинокими є випадки, коли в парламенті народні депутати голосують чужими картками за тих, хто відсутній на сесійному засіданні. Яценюк зазначив, що це буде перевіркою і для коаліції. "В цьому і є живучість коаліції – чи є в нас 226 живих, присутніх в залі народних депутатів України", - зазначив голова ВР.

За його словами, аналогічними є вимоги і для меншості. "Якщо в меншості також не буде депутатів, то виникає запитання про легітимність прийнятих законів", - сказав Яценюк

Він зауважив, що розробляється механізм, який би "фактично вимагав фізичну присутність народних депутатів при голосуванні". "Якщо такої присутності не буде, я не переконаний, що в мене є підстави підписувати закон, прийнятий Верховною Радою без особистої присутності народних депутатів України", - додав спікер, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк влаштує коаліції перевірку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі