вівторок, 21 жовтня 2008 12:07

Яценюк відмовився від Ради через бютівців

Яценюк відмовився від Ради через бютівців

Спікер Арсенія Яценюк заявляє, що не проводитиме пленарних засідань, доки парламент не буде розблокований.

"Доки не буде погодженого порядку денного і доки ви не перестанете блокувати трибуну, я в цей зал не зайду", - сказав Яценюк з трибуни парламенту, яку оточили БЮТівці.

Він нагадав, що попереджав про такий розвиток подій і вважав недоцільним відновлення роботи Верховної Ради через загрозу блокування трибуни.

"Відкривали парламент і я вчора попереджував, що якщо будете блокувати, то я не бачу доцільності відкриття цієї історії. Знову спозорилися", - обурився Яценюк.

"Якщо думаєте, що такі дії будуть підтримувати електоральні рейтинги, то вони будуть тільки понижувати їх. І справа не в електоральних рейтингах, а справа в людях. Сьогодні замість того, щоб сказати людям, що ми 150 тисяч відшкодовуємо з фонду гарантування вкладів, ми, вибачте, їм фігу з трьох пальців скрутили", - заявив він.

Спікер нагадав, що пропонував лідерам фракцій ухвалити порядок денний, що включав би два питання – зміни до Держбюджету і зміни до виборчого законодавства.

При цьому, за його словами, закон про внесення змін до Держбюджету передбачає формування фонду гарантування вкладів населення, формування стабілізаційного фонду і фінансування виборів.

"Другий пакет стосувався виборчого законодавства. Я пропонував проголосувати зміни до Держбюджету, після обіду – виборче законодавство", - сказав Яценюк.

Водночас, за його словами, ця пропозиція не була підтримана.

Під час виступу Яценюка депутати від БЮТ блокували трибуну і президію парламенту, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк відмовився від Ради через бютівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі