пʼятниця, 22 лютого 2008 14:28

Яценюк відмовився від держохорони після інциденту з "Коброю"

Спікер Арсеній Яценюк повідомив, що ще місяць тому звернувся в Управління державної охорони з проханням позбавити його супроводу. "Я ще місяць тому написав лист і звернення в Управління державної охорони з проханням зняти з мене "кобри", "змії" і інше. На превеликий жаль, виявляється, що це норма Закону", - сказав він.

За словами Яценюка, таке рішення він ухвалив після інциденту із заступником начальника "Кобри". "Але після цього інциденту я вчинив дуже просто. Я просто всіх розігнав їх. Я забрав машини, забрав документи, заборонив заходити на територію Верховної Ради і сказав: мені не потрібен ніякий супровід. Ні від кого мене не охороняйте. На мене ніхто не нападає. Йдіть на вулиці і займайтеся Правилами дорожнього руху, займайтеся водіями і займайтеся зокрема своїми колегами", - заявив Яценюк.

Спікер підкреслив, що якби подібна ситуація сталася з простою людиною, то це не спричинило б ніяких наслідків. "Забули б, затягнули б, я вже не говорю про сфальсифіковані протоколи.", - підкреслив він.

За його словами, кожен повинен знати свою відповідальність перед Законом, незалежно від того, скільки у нього зірочок на погонах. "І я вітаю в цій ситуації позицію Луценка, який підтримав позицію Президента України. Лад треба наводити розпеченим залізом", - підсумував Яценюк.

Нагадаємо, в суботу, перебуваючи за кермом своєї машини, Яценюк помітив перед собою джип, який створив аварійну ситуацію на дорозі. На вимогу служби Державної охорони зупинитися водій джипа відреагував демонстрацією середнього пальця у вікно машини.

Пізніше з"ясувалося, що це був заступник керівника спецпідрозділу "Кобра", пише Цензор.net.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк відмовився від держохорони після інциденту з "Коброю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі