вівторок, 26 лютого 2008 10:13

Яценюк відбув у Бельгію для зустрічей із владою

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк відбув із дводенним візитом у Бельгію. Про це повідомив представник прес-служби Ради. 

Зі слів працівника прес-служби, спікер вилетів з Києва ще ввечері в 25 лютого.

Планується, що у вівторок Яценюк зустрінеться із главою Європейського парламенту Гансом-Гертом Поттерінгом, лідером фракції Європейської народної партії Жосефом Доулем, головою комітету з закордонних справ Яцеком Саріуш Вольським у Європарламенті, віце-президентом Європарламенту Мареком Сівецем та іншими високопоставленими посадовими особами.

Крім цього, в програмі - участь Яценюка в 10-му засіданні комітету парламентського співробітництва "Україна-ЄС", він також проведе переговори із головою Палати представників Бельгії Германом ван Ромпеєм, обговорить із комісаром з питань енергетики Андрісом Пібалгсом питання взаємодії України із країнами ЄС у сфері енергетики.

У ході зустрічей з генеральним секретарем Ради Міністрів ЄС, представником з питань спільної зовнішньої політики й політики безпеки Хав"єром Соланою, комісаром з питань зовнішніх відносин і європейської політики сусідства Бенітою Ферреро-Вальднер спікер має намір обговорити питання, що стосується співробітництва України і ЄС.

5 лютого Україна й СОТ домовилися про вступ України в організацію.

Після підписання відповідних документів Україна повинна ратифікувати ухвалене рішення не пізніше 4 липня 2008 року.

Після ратифікації Україна набуде членство у СОТ протягом 30 днів.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк відбув у Бельгію для зустрічей із владою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі