середа, 01 квітня 2015 15:21

Яценюк у Берліні говоритиме про економічні проекти та Мінські домовленості

Яценюк у Берліні говоритиме про економічні проекти та Мінські домовленості

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк обговорить із Канцлером Німеччини Ангелою Меркель імплементацію Мінських домовленостей та економічних проектів на підтримку України.

Про це глава українського уряду повідомив німецьким журналістам, розпочинаючи візит до Берліна.

Зокрема, за словами Яценюка, буде обговорено питання підписання документів для виконання німецької урядової "програми на 500 млн євро для економічної стабілізації України". "Очікуємо, що німецький бізнес буде запрошений до участі в цій програмі, адже із цих 500 млн євро 200 мільйонів буде спрямовано до Державного бюджету, а 300 мільйонів – на інфраструктурні та економічні проекти", - сказав Яценюк.

Окрім того, Яценюк повідомив, що під час зустрічей з Меркель та представниками німецького бізнесу порушить питання залучення інвесторів із ЄС та США до модернізації та експлуатації української ГТС.

Як наголосив прем'єр-міністр, основна перешкода для приходу в Україну міжнародних інвесторів - це "безпекова ситуація та російська агресія", і в цьому контексті надзвичайно багато залежатиме від виконання Росією Мінських домовленостей для деескалації ситуації на Донбасі.

Наразі триває зустріч глави українського уряду з представниками німецьких ділових кіл.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк у Берліні говоритиме про економічні проекти та Мінські домовленості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі