пʼятниця, 18 січня 2013 21:42

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Яценюк: Тимошенко не вручали документ про підозру її у вбивстві Щербаня

Яценюк: Тимошенко не вручали документ про підозру її у вбивстві Щербаня
На думку Яценюка, Тимошенко не вручили повідомлення про підозру з корисливих мотивів. Фото: nagolos.com.ua

Повідомлення про підозру екс-прем'єра Юлії Тимошенко в організації спільно з екс-прем'єром Павлом Лазаренком умисного вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році з корисливих мотивів Тимошенко не вручили, стверджує лідер об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Особисто Юлії Тимошенко такий документ не вручений", - сказав він журналістам у п'ятницю після зустрічі з генеральним прокурором Віктором Пшонкою.

"Якщо вже піднялося питання у цій справі, то я коротко прокоментую: як справа про 400 млн, так і справа щодо Щербаня - якщо правоохоронна система і далі буде використовуватися для політичних переслідувань, то це - шлях у нікуди", - сказав Яценюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якби були докази причетності Тимошенко до справи Щербаня, їх би знайшли ще за часів Кучми", - експерт

"Це шлях у нікуди не тільки для правоохоронної системи, це шлях у нікуди у цілому для держави. Тому всі ці кримінальні переслідування не мають під собою нічого реального. Я думаю, що їм повинно нарешті вистачити розуму зупинитися в питанні політичних переслідувань Юлії Тимошенко і знищенні країни в цілому", - сказав він.

Раніше Пшонка заявив про завершення розслідування вбивства Щербаня і вручення Тимошенко відповідної підозри.

"Зібрані матеріали досудового слідства, які свідчать про те, що Тимошенко дійсно замовила це вбивство разом із Лазаренком. Сьогодні слідча група Генпрокуратури приїхала до Тимошенко, щоб вручити їй повідомлення про підозру у скоєнні злочину", - повідомив генпрокурор.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк: Тимошенко не вручали документ про підозру її у вбивстві Щербаня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі