четвер, 18 грудня 2008 12:29

Яценюк: Стельмах,Тимошенко і Ющенко повинні домовитися

Колишній спікер Арсеній Яценюк вважає недоцільним створення комісії Верховної Ради з розслідування діяльності Національного банку у фінансово-банківській сфері.Про це він сказав журналістам у четвер, повідомляють Українські новини.

"Ця комісія допоможе як мертвому примочки з однієї простої причини: тому що, на превеликий жаль, фахівців у цих стінах нема", - сказав він.

Крім цього, на його думку, перед тим як ініціювати відставку голови Нацбанку Володимира Стельмаха необхідно визначитися, хто може очолити банк замість нього.

Яценюк вважає, що доцільно було б викликати Стельмаха й прем"єра Юлію Тимошенко до президента Віктора Ющенка для того, щоб обговорити грошову політику й ухвалити остаточне рішення щодо подальших дій Кабінету Міністрів і НБУ.

За словами депутата, у разі, якщо такого рішення не буде знайдено, то тільки тоді можна піднімати питання про відставку Стельмаха.

"Якщо такого рішення не буде прийнято, то доведеться перейти до кадрового питання", - сказав він.

Також він зазначив, що ситуація з курсом гривні в нинішніх умовах не має жодного економічного пояснення.

За його словами, для стабілізації курсу необхідні погоджені дії уряду й НБУ.

Як відомо, у четвер Верховна Рада має намір створити комісію з розслідування діяльності Нацбанку на валютному ринку.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк: Стельмах,Тимошенко і Ющенко повинні домовитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі