середа, 25 листопада 2009 16:57

Яценюк сказав не чекати 5 грн за долар і готуватись до гіршого

Яценюк сказав не чекати 5 грн за долар і готуватись до гіршого
Кандидат на пост президента України Арсеній Яценюк наголосив, що в ситуації, яка склалася в економіці країни, не бачить можливості повернути курс до рівня 5 гривень за долар.

Про це він заявив у прямому ефірі дніпропетровського "34 каналу".

"Я не бачу, як повернути курс до 5. Це Тимошенко знає, як повернути до 5. Це ще одна брехня", - підкреслив Яценюк.

Він вважає, що курс поки буде триматися на рівні 8-8,5 гривень за долар.

"Як буде далі, одному Богу відомо. Я не знаю, що взагалі буде з доларом США. І цього не знає навіть президент Сполучених Штатів Америки. А це безпосередньо б"є по нас. Однак ми повинні готуватися, як завжди, до найгіршого сценарію", - додав політик.

За словами Яценюка, ситуація в країні складна, тому що останні п"ять років Україна брала кредити в США, в Європі - в доларах, в євро.

"Завозили в Україну (валюту), а потім роздавали фізичним особам, які брали ці кредити в доларах та євро і купували іноземні автомобілі, телевізори, холодильники - тобто все, виготовлене там (за кордоном). Тобто їхній же долар і євро ми відправляли назад. І тепер ми винні двічі: іноземцям та українським банкам", - сказав він.

Кандидат у президенти зазначив, що споживчі кредити мали йти на внутрішнє виробництво і потрібно було сформувати внутрішній ринок.

Яценюк підкреслив, що "Національний банк разом із урядом просто пограбували країну", не запобігши знеціненню гривні й зменшивши таким чином доходи і заощадження населення вдвічі.

Головним завданням кандидат на пост Президента України вважає продовження кредитування виробництва. "Якщо люди брали кредити під виробництво, їх треба докредитувати і запустити виробництво, щоб вони могли заробляти. Тоді вони повернуть кредити, зокрема з розрахунку 8 (гривень за долар)", - пояснив він.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Яценюк сказав не чекати 5 грн за долар і готуватись до гіршого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі