четвер, 15 травня 2008 19:43

Яценюк розповів про таємниці Помаранчевої революції

Яценюк розповів про таємниці Помаранчевої революції
Голова Верховної ради, виконуючий обов"язки голови Національного банку з червня по грудень 2004 року Арсеній Яценюк написав книгу "Банківська таємниця часів Помаранчевої революції". Про це повідомив прес-секретар спікера.

У книзі автор аналізує економічні події в країні в період кінця 2004 - початку 2005 років.

Яценюк вважає, що саме в цей період у фінансовій системі України відбулася велика криза, яка з"єднала в собі кризу недовіри і нестабільності валютної системи.

Автор відзначає, що протягом 20 століття більшість таких фінансових потрясінь завершувалися крахом банківської системи.

Унікальність же ситуації 2004 року, на його думку, полягає в тому, що вітчизняна банківська система не тільки вистояла в надскладних умовах, але і прискорила темпи розвитку відразу ж після подій Помаранчевої революції.

"Я б дуже хотів, щоб цю книгу, хоч би частково, прочитали уряд, що діяв і наступний, Центробанк, фінансисти, і можливо, прості люди", - такими словами Яценюк завершує свою працю.

Книга видана на українській, російській і англійській мовах.

Її презентація запланована на 20 травня.

Нагадаємо, що з січня 2003 по лютий 2005 року Яценюк був першим заступником голови Національного банку, потім - виконуючим обов"язки голови НБУ.

4 грудня 2007 року Верховна рада вибрала його своїм головою, повідомляє Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк розповів про таємниці Помаранчевої революції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі