субота, 21 червня 2008 17:50

Яценюк розповів, чому Бут і Рибаков залишили коаліцію

Спікер українського парламенту Арсеній Яценюк розповів, чим керувалися народні депутати Ігор Рибаков (фракція Блоку Юлії Тимошенко) і Юрій Бут (фракція Блоку Наша Україна - Народна Самооборона), залишаючи склад коаліції.

Як він заявив у ефірі телекомпанії Інтер, у п"ятницю, 20 червня, вихід депутатів з коаліції пяснюється їхньою матеріальною зацікавленістю.

"Абсолютно зрозуміло, чому вони перейшли в (інший табір). Якщо ви думаєте, що вони перейшли через переконання, це неправда. Вони перейшли через інші цінності, які не мають нічого спільного з людськими цінностями. Вони ближче, напевно, до матеріальних цінностей", - сказав Яценюк.

Глава ВР зазначив, що є прихильником пропорційної виборчої системи за відкритими списками, що, на його думку, дозволяє суспільству контролювати депутатів парламенту.

"І тоді, коли суспільство в першу чергу буде засуджувати таких людей (що вийшли з коаліції депутатів), коли вони (депутати) будуть стояти перед судом публіки, тоді не буде можливості перекуповувати і не буде можливості переходити в ті чи інші табори", - вважає спікер.

У той же час, він виступає проти мажоритарної виборчої системи, тому що вона, на його думку, дозволить підкуповувати депутатів.

Нагадаємо, 6 червня, депутати від коаліції Ігор Рибаков (БЮТ) і Юрій Бут (НУ-НС) заявили про свій вихід із коаліції. Бут пояснив своє рішення протистоянням між більшістю в коаліції і Президентом, а Рибаков сказав, що зробив це "для поліпшення життя людей у країні", повідомляє Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк розповів, чому Бут і Рибаков залишили коаліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі