середа, 27 лютого 2008 10:29

Яценюк розкритикував "регіоналів" у Брюсселі

Яценюк розкритикував "регіоналів" у Брюсселі
Яценюк присоромив "регіоналів" перед європейськими журналістами. Про це заявив журналістам голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк у Брюсселі після зустрічі з Генеральним секретарем Ради Європейського Союзу, Верховним представником ЄС з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Хав"єром Соланою.

Відповідаючи на запитання журналістів про його оцінку дій опозиції, відносин між опозицією і діючою коаліцією в українському парламенті, спікер відзначив: "Роль опозиції – це критикувати уряд, наглядати за урядом, виступати від імені опозиції у парламенті, а не блокувати його".

Натомість, вважає Яценюк, роль коаліції – "набрати ту силу, яка необхідна, щоб у суспільстві були відповідні зміни, відповідати перед тими виборцями, які проголосували за членів коаліції".

Підбиваючи підсумки зустрічей з європейськими високопосадовцями, Яценюк приділив велику увагу питанням співпраці України з ЄС у сфері енергетики. Зокрема, з огляду на те, що Україна, за його словами, є одним з ключових транзитерів і постачальників енергії до Європи, Яценюк висловився за необхідність вироблення енергетичної політики в рамках ЄС.

"Україна може і повинна стати частиною європейської енергетичної політики", – переконаний він.

Водночас Яценюк відверто зазначив, що "в Україні не вироблена внутрішня енергетична політика", немає системного підходу в цій сфері.

Торкаючись питань постачання газу до Європи, Яценюк наголосив, що мають існувати довгострокові відносини як з постачальниками, споживачами, так і з транзитерами газу, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк розкритикував "регіоналів" у Брюсселі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі