вівторок, 22 січня 2013 12:39

Яценюк: Рада може зібратися на позачергову сесію 30 січня

Яценюк: Рада може зібратися на позачергову сесію 30 січня
Фото: uainfo.censor.net.ua

Позачергова сесія Верховної Ради може відбутися в середу 30 січня.

Про це повідомив в інтерв'ю журналістам лідер фракції Батьківщина в парламенті Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що попередньо планувалося зібрати позачергову сесію у вівторок 29 січня, але підписні листи (для збору підписів за проведення позачергової сесії, - ред.) опозиціонери отримали тільки сьогодні вранці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович в Давосі проігнорує ланч від Пінчука?

Яценюк нагадав, що відповідно до закону про регламент спікеру відводиться сім днів для того, щоб зібрати позачергову сесію. "Я думаю, що до кінця сьогоднішнього-завтрашнього дня ми передамо ці підписи, далі все буде залежати від глави парламенту. Якщо вони будуть затягувати зі скликанням сесії ... ну, що ж, ми допоможемо їм якнайшвидше скликати її", - підкреслив опозиціонер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це байки, покладені на папір" – нардеп про справу Тимошенко

Яценюк також зазначив, що порядок денний позачергової сесії сформована за пропозиціями опозиційних фракцій і в неї входить формування тимчасових слідчих комісій з питань політичних переслідувань, а також заслуховування інформації генерального прокурора, міністра внутрішніх справ і голови СБУ. "Оскільки сьогодні весь правоохоронний блок став машиною з політичних знущанням і політичним переслідуванням. І першою під цей каток потрапила Юлія Тимошенко", - сказав Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк: Рада може зібратися на позачергову сесію 30 січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі