четвер, 31 січня 2008 10:09

Яценюк: "Україні треба брати приклад з Росії щодо співпраці з НАТО"

У свою чергу голова Верховної Ради Арсеній Яценюк заявляє, що питання вступу України до Північноатлантичного альянсу сьогодні не стоїть на порядку денному.

Яценюк заявив, що вступ України до НАТО можливий у кращому разі через 10 років.

Коментуючи підписання листа до Генсека НАТО про бажання України приєднатися до Плану дій щодо членства в НАТО, Яценюк заявив, що він як голова парламенту лише відобразив позицію українських парламентарів, які в 2002-2003 році більшістю проголосували за те, що необхідно вступати до НАТО.

При цьому, сказав Яценюк, він наполягав під час підписання листа, щоб там було відзначено пункт про необхідність проведення референдуму перед вступом України до НАТО.

Голова Верховної Ради також зазначив, що за рівнем співпраці з НАТО треба брати приклад з Росії, яка співпрацює з НАТО в рамках 12 комітетів, а Україна лише в рамках 8 комітетів.

"Україна ніколи не зробить кроків, які йшли б врозріз з російською позицією і тим або іншим чином обмежували права Російської Федерації", - сказав Яценюк у Криму, повідомляє "Бі-Бі-Сі". 

Зараз ви читаєте новину «Яценюк: "Україні треба брати приклад з Росії щодо співпраці з НАТО"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі