вівторок, 19 червня 2007 09:32

Яценюк: "Спрощені візи будуть з листопада"

Яценюк: "Спрощені візи будуть з листопада"
Угоди між Україною та Європейським Союзом про спрощення візового режиму та реадмісію будуть ратифіковані у листопаді. Таку думку висловив міністр закордонних справ Арсеній Яценюк.

"Думаю, не пізніше листопада ці угоди будуть в порядку денному Верховної Ради", - сказав він у Люксембурзі.

Міністр також висловив сподівання, що і Європарламент зможе ратифікувати ці угоди у листопаді, щоб вони набули чинності до кінця року.

Коментуючи зміст підписаних сьогодні угод, Яценюк зазначив, що в угоді про спрощення візового режиму, зокрема, передбачається не лише зобов"язання країн-членів ЄС повідомляти українських громадян про причини відмови у видачі візи, але й можливість оскаржувати рішення посольств в апеляційному порядку.

Згідно з новою угодою, термін відповіді посольств на запит про візу не повинен перевищувати 10 днів, а в особливо термінових випадках може надаватися через 2 дні.

Яценюк також зазначив, що Україні вдалося добитися підписання з прикордонними країнами так званих "малих" міграційних угод, згідно з якими, громадяни, що живуть в 50-кілометровій прикордонній зоні, зможуть здійснювати безвізові поїздки на 50 км до сусідніх країн.

Говорячи про угоду про реадмісію, Яценюк зауважив, що повернення в Україну громадян, які незаконно перебувають в Європі, здійснюватиметься лише після належних доказів, що ці особи прибули з території України.

Яценюк також зазначив, що в ході переговорів Україні вдалося отримати запевнення Єврокомісії у виділенні грошей як для облаштування соціальних таборів для нелегальних мігрантів, що повертатимуться з ЄС, так і на покращення управління кордонами.

В нинішньому році, за словами міністра, Єврокомісія на ці цілі виділить 10 млн. євро, а наступного – 30 млн. євро.

У понеділок, 18 червня, Україна та ЄС підписали угоди про спрощення візового режиму та про реадмісію осіб, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк: "Спрощені візи будуть з листопада"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі