понеділок, 23 квітня 2007 10:10

Яценюк: "Росія абсолютно сприймає наше європейське спрямування"

Глава МЗС України Арсеній Яценюк вважає необхідним практичне наповнення так званого великого договору з Росією, підписаного 1997 року.

"Всі ті положення, які є в договорі, вони залишаються. А необхідно підготувати додаткові угоди, які б дали практичне наповнення договору. Це і є оновлення", - відзначив міністр закордонних справ в ефірі програми "Діловий світ. Тиждень" на телеканалі УТ-1.

Яценюк додав, що Росія "є важливим партнером" для України. Він сказав, що "говорити сьогодні, що виключно економічні перспективи з Європейським Союзом є генератором розвитку української економіки, не зовсім обдумано". "Ми не повинні забувати, що ринки капіталів у нас знаходяться на Заході, а ринки збуту продукції - на Сході", - наголосив він.

Водночас, глава МЗС України відзначив, що "Росія абсолютно сприймає наше європейське спрямування".

"Я не чув ні від жодного російського чиновника, щоб вони скептично ставилися до європейського спрямування України", - сказав Яценюк.

Він також звернув увагу, що за останні два роки звучало багато декларацій про поліпшення двосторонніх відносин з Росією. На думку міністра, реальний стан українсько-російських відносин "повинна відображати економічна складова".

Глава зовнішньополітичного відомства також вважає необхідним врегулювати низку невирішених питань між двома країнами, зокрема, що стосуються перебування ЧФ Росії в Криму і демаркації кордону.

В ході візиту до Москви 16 квітня Арсеній Яценюк заявив про те, що обговорив з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим стратегічні перспективи, пов"язані з так званим Великим договором. "На нашу загальну думку, договір вимагає "нового життя". Є попереднє узгодження обох сторін щодо доцільності оновлення Великого договору про співпрацю між Україною і РФ", - сказав український міністр, пише Интерфакс.


Зараз ви читаєте новину «Яценюк: "Росія абсолютно сприймає наше європейське спрямування"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі