середа, 02 квітня 2008 12:06

Яценюк проти перегляду Росією Договору про дружбу

Яценюк проти перегляду Росією Договору про дружбу
Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк не бачить підстав для перегляду суті Договору про дружбу, співпрацю й партнерство між Російською Федерацією й Україною, підписаного в 1997 році.

Про це він сказав журналістам після зустрічі з головою Ради Федерації (верхньої палати парламенту) Росії Сергієм Мироновим у Москві.

Коментуючи парламентські слухання, які пройшли в Державній Думі (нижній палаті парламенту) Росії 1 квітня й були присвячені питанням співробітництва з Україною, спікер зазначив, що спокійно ставиться до заяв, які на них пролунали.

"Я ніколи не повірю, що українсько-російські відносини не будуть тими, які зазначені в договорі - добросусідськими, доброзичливими, економічно вигідними, і підстав для перегляду суті й форми договору нема", - сказав він.

Яценюк зазначив, що в 2007 році почався процес інтенсифікації діалогу з перегляду Великого договору.

Він пояснив, що на підставі Великого договору розробляється ряд положень, які спрямовані на розвиток бази цього документа.

"Сьогодні ця робота проходить, і вона була погоджена на рівні президентів", - сказав він.

1 квітня в Держдумі пройшли парламентські слухання на тему "Стан російсько-українських відносин і виконання зобов"язань за договором про дружбу, співпрацю й партнерство між Російською Федерацією й Україною".

Учасники слухань зійшлися в думці, що нинішній стан міждержавних відносин не може не викликати глибокої заклопотаності.

Зокрема, це стосується заходів, початих владою України для відходу від традиційних відносин з Росією, зміни позаблокового статусу України, масового порушення прав і воль російського й російськомовного населення країни.

Парламент допускає розрив Договору з Україною.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк проти перегляду Росією Договору про дружбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі