пʼятниця, 15 лютого 2008 10:46

Яценюк проти направлення українських вояків в Афганістан

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк виступає проти направлення українського військового контингенту в Афганістан.

Про це повідомило інформаційне управління апарату Ради.

"Сьогодні як голова Верховної Ради України, як громадський діяч й як громадянин я категорично виступаю проти участі української армії в Афганістані", - передає прес-служба слова Яценюка.

Голова Ради зазначив, що 3380 українців не повернулося на батьківщину з Афганської війни, а ще 487 воїнів загинули під час війн і конфліктів на територіях 16 країн світу.

Він сказав, що шанує пам"ять про всіх воїнів, які не повернулися в Україну, виконуючи свій військовий обов"язок.

Яценюк бажає міцного здоров"я, сімейного тепла й затишку воїнам українського контингенту в інших країнах з нагоди дня ушановування учасників бойових дій на території інших держав.

День ушановування учасників бойових дій на території інших держав був установлений указом Президента N180/2004 від 11 лютого.

8 лютого міністр оборони Юрій Єхануров зазначив, що Міністерство оборони планує невелике збільшення присутності України в операціях НАТО в Афганістані.

За даними прес-служби, в Афганістані зараз перебувають 3 українських офіцера (1 - штабний офіцер й 2 лікарі).

У березні 2007 року Україна й Литва домовилися про направлення українського миротворчого персоналу в складі литовського контингенту в Афганістан.

У січні Президент Віктор Ющенко доручив Кабінету Міністрів направити миротворчий персонал чисельністю до 10 осіб в Афганістан, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк проти направлення українських вояків в Афганістан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі