понеділок, 13 жовтня 2008 14:30

Яценюк просить КС швидше розглянути указ про розпуск Ради

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк просить Конституційний Суд розглянути на найближчому пленарному засіданні конституційне подання депутатів щодо права президента достроково припинити повноваження парламенту.

Про це йдеться у офіційному листі Глави парламенту на ім`я Голови Конституційного Суду Андрія Стрижака.

Так у листі Яценюк просить прискорити розгляд зазначеного питання "з огляду на конституційні повноваження та нагальну необхідність в офіційному тлумаченні відповідних положень Конституції щодо моменту припинення повноважень Верховної Ради у випадках, передбачених статтею 90 Конституції, у зв`язку з опублікуванням указу президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради.

Відповідне подання було подано 51 депутатом щодо офіційного тлумачення положень частини другої статті 90 Конституції України від 29 вересня 2008 року.

В частині другій статті 90 Конституції зазначається, що президент має право достроково припинити повноваження Верховної Ради, якщо протягом місяця в ВР не створено коаліцію депутатських фракцій, якщо протягом шістдесяти днів після відставки уряду не сформовано особовий склад Кабінету міністрів і якщо протягом 30 днів однієї чергової сесії пленарні засідання не можуть розпочатися, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк просить КС швидше розглянути указ про розпуск Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі