середа, 23 липня 2008 09:55

Яценюк придумав, як змусити депутатів голосувати тільки за себе

Яценюк придумав, як змусити депутатів голосувати тільки за себе
Спікер Верховної ради Арсеній Яценюк придумав нововведення в системі голосування Рада, яке розпізнаватиме людину, що голосує.

Про це повідомляє 5 канал.

Систему "Рада" зараз перероблюють так, щоб вона розпізнавала людину, що голосує. Однак це будуть не відбитки пальців: для того, щоби запровадити таке, потрібна згода депутатів, які вже нервують і переживають, що система шкодитиме здоров"ю.

"Шкодить здоров"ю - коли один депутат голосує за шістьох! Оце точно шкодить здоров"ю! ...я придумав замість відбитка пальця дещо інше - не хочу поки що розкривати всіх особливостей", - заявляє у відповідь Яценюк.

Як повідомили виробники системи "Рада", це буде спеціальний сенсор, який не можна обдурити.

Розробники Ради продумали все - щоби під час голосування зайняти весь час і всі руки депутата. Для початку він встромляє картку. Далі - ставить палець однієї руки - на сенсор. А іншою - голосує. Перестрибнути на сусідній пульт - не встигає.

Сенсор причеплять до системи так, щоби однією рукою здійснити процедуру було неможливо. Все - щоби затримати депутата біля пульта - рівно 10 секунд, відведених на голосування.

Виняток - лише для депутата-інваліда, який працює однією рукою. Для нього готують спеціальний пульт, каже розробник системи "Рада" Анатолій Морозов.

"Це вже як анекдот серед тих, хто розуміється на сенсорному керуванні. Зараз воно всюди - у холодильнику сучасному, у мікрохвильовці, у мобілці... це не загрожує життю.. депутат не є ніяким електродом! щоби вони не хвилювалися - жодної шкоди здоров"ю!" – зазначив Морозов

В свою чергу представник Партії регіонів Василь Кисельов вважає, що нова задумка приречена. "У вересні не буде це введено - це факт.. і коштів нема.. На це має бути моя добра воля - змушувати не можна так голосувати", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк придумав, як змусити депутатів голосувати тільки за себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі