середа, 11 квітня 2007 08:29

Яценюк поїхав переконувати ПАРЄ, що Ющенко розпустив Раду правильно

Яценюк поїхав переконувати ПАРЄ, що Ющенко розпустив Раду правильно
Сьогодні повинен був відбутися робочий візит Президента України Віктора Ющенка до Страсбурга. Учора увечері цю поїздку відмінили - замість президента до Франції поїде міністр закордонних справ Арсеній Яценюк, пише газета "Комерсант".

Офіційна мета візиту - обговорення політичної ситуації в Україні. В ході візиту до Страсбурга Яценюк спробує переконати єврочиновників в тому, що позиція президента в українській політичній кризі коректніша, ніж позиція прем"єр-міністра.

17 квітня Страсбург планує відвідати Віктор Янукович. Він виступити на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи. Наступного тижня в ПАРЄ можуть відбутися дебати про політичну ситуацію в Україні. Доповідач ПАРЕ з питань України Ханне Северінсен уточнила, що слухання, швидше за все, пройдуть в день виступу в ПАРЕ Януковича.

У той же час джерела "Комерсанта" в МЗС вважають, що позиція Северінсен може змінитися після поїздки до Страсбурга Яценюка. Як пише газета, в МЗС і в службі зовнішньої політики СП стверджують, що насправді президент стурбований реакцією Європи на розвиток подій в Україні. "Схоже, що в Європі ще не розуміють, що у нас відбувається. Можливо,  під час поїздки Яценюку вдасться переконати європейців, що Ющенко бореться не за владу, а за цінності демократії", - вважає джерело.

Нагадаємо, що минулого тижня, співдоповідач Моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЕ) по Україні Ренате Вольвенд сказала, що Президент України Ющенко не мав достатніх юридичних підстав для розпуску парламенту.

За її словами, після проведення дострокових парламентських виборів Україна буде відкинута на 2-3 роки назад в розвитку демократичних інститутів і становленні верховенства права.
 
"Якщо ж указ буде визнаний неконституційним, то Президентові Ющенку потрібно буде подати у відставку", - вважає співдоповідач Моніторингового комітету ПАРЕ по Україні.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк поїхав переконувати ПАРЄ, що Ющенко розпустив Раду правильно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі