вівторок, 01 квітня 2008 15:49

Яценюк пояснив Бушу, що не всі в Раді хочуть в НАТО

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк провів зустріч з президентом США Джорджем Бушем та держсекретарем Кондолізою Райс. Про це повідомляє прес-служба інформаційного управління парламенту.

Яценюк високо оцінив українсько-американські переговори, котрі відбулися сьогодні, і привітав підписання низки важливих двосторонніх документів, зокрема "Дорожньої карти".

Сторони обговорили низку питань розширення двосторонньої співпраці в економічній сфері. Спікер парламенту відзначив визнання США України як країни із ринковою економікою, а також підписання угоди про вступ України до СОТ та надання США преференцій для деяких груп українських товарів.

Під час зустрічі йшлося також про інтенсифікацію двостороннього діалогу в енергетичній сфері, зокрема у галузі енергетичної безпеки, розробки корисних копалин та пошуку альтернативних джерел енергії.

Яценюк поінформував Дж.Буша про різні політичні погляди щодо вступу України до НАТО у стінах українського парламенту. Разом з тим, за словами Яценюка, приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО стане "додатковим імпульсом суспільству для проведення реформ у економічній та гуманітарній сферах".

При цьому він наголосив на необхідності постійного діалогу щодо цього питання з найближчими країнами-сусідами України, у тому числі, з Російською Федерацією.

У свою чергу, Президент США привітав Яценюка як одного з наймолодших спікерів світу за два останніх століття, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк пояснив Бушу, що не всі в Раді хочуть в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі