пʼятниця, 15 серпня 2008 14:42

Яценюк: ООН і ПАРЄ показали свою повну неспроможність

Міжнародні організації показали повну і тотальну неспроможність у вирішенні конфлікту на території Грузії, вважає голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк. Про це він заявив сьогодні на брифінгу в Сімферополі.

"У конфлікті на території Грузії, на жаль, міжнародні організації показали повну і тотальну неспроможність", - сказав український спікер.

"Війна практично проходить більше тижня, а яких-небудь міжнародно-правових механізмів в рамках чи то Організації Об"єднаних Націй, чи то Ради безпеки Організації Об"єднаних націй, чи то ОБСЄ, чи то Парламентської Асамблеї Ради Європи не існує", - додав Яценюк.

За його словами, на жаль, цілий ряд організацій зайняли позицію "сидіть і чекайте", а друга частина організацій через труднощі ухвалення рішення фактично опинилася не в змозі що-небудь зробити.

Голова ВР України відзначив, що лише завдяки посередництву низки політиків, і зокрема президентів деяких країн, вдалося припинити кровопролиття в Грузії.

При цьому Яценюк відзначив, що найскладніше ще попереду. Зокрема, для відновлення зруйнованої інфраструктури, визначення статусу територій на Кавказі будуть потрібні десятки років, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк: ООН і ПАРЄ показали свою повну неспроможність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі