понеділок, 17 грудня 2012 14:46

Яценюк обіцяє підвищити пенсії на 334 гривні

Яценюк обіцяє підвищити пенсії на 334 гривні
Фото: liga.net

Рада опозиційних фракції внесе до парламенту законопроекти, за якими українцям підвищать пенсії  у середньому на 334 грн та скасують пільги чиновникам, зекономивши 6 млрд грн.

Про це під час прес-конференції повідомив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бригинцю у Верховній Раді зламали палець

Яценюк розповів, що Рада опозиції бачить своїм першочерговим завданням декриміналізацію статей, за якими засуджені Тимошенко та Луценко.

"Ми, три опозиційні партії, чітко визначили - боротьба за звільнення Юлії Тимошенко та Юрія Луценка є нашим спільним завданням", - сказав він.

Четвертим блоком  законів, які ініціюватиме Рада, Яценюк назвав внесення законопроекту про імпічмент президента України.

"Сьогодні президент України є недоторканною особою і не несе відповідальності перед українським народом. Тому це повинен бути спільний закон, який повинен бути внесений трьома опозиційними партіями", - сказав він.

Яценюк назвав два закони антикорупційного блоку: Закон України "Про Антикорупційне бюро" та  "Про антикорупційну люстрацію".

"Національне Антикорупційне бюро буде створене як єдиний орган і буде займатися боротьбою із корупцією. А не так як зараз: близько 6 правоохоронних органів дозаймалися до того, що єдине, що вони зробили це її очолили", - сказав Яценюк.

Голова фракції розповів, що бюро вимагатиме від президента та інших чиновників звіту про їхні доходи та витрати.
За ще один блоком Рада опозиції має намір скасувати необгрунтовані пільги та привілеї посадових осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція вимагатиме кримінальної відповідальності за голосування чужими картками

"Цей закон має бути прийнятий разом із законом України про державний бюджет "Він дасть нам можливість зменшити витрати на органи державного управління. Зекономити 6,2 млрд грн, які треба буде розподілити на державні програми", - повідомив він.

Згідно до проекту закону про пенсійну справедливість, який також пропонуватиме Рада — відбудеться перерахунок і осучаснення пенсій.

"Перший етап  передбачає збільшення пенсій 50 мільйонам українським пенсіонерам у середньому на 334 гривні", - сказав Яценюк.

Він також наголосив на тому, що опозиція  буде пропонувати і законопроект, яким скасує закон "Про основи мовної політики".

Окрім цього опозиція планує скасувати земельний банк та прийняти закон про вищу освіту.

Ці законопроекти обговорюватимуть на Раді опозиції. Якщо лідери партій дійдуть згоди за кожним із них, подаватимуть до парламенту за підписами трьох партій.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк обіцяє підвищити пенсії на 334 гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі