Ексклюзиви
середа, 28 травня 2008 16:35

Яценюк не збирається очолювати "Єдиний Центр"

Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк  заявляє, що не має наміру очолювати політичну партію "Єдиний Центр".

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції в Одеській облдержадміністрації, коментуючи інформацію деяких ЗМІ про те, що спікеру парламенту нібито пропонують стати головою партії "Єдиний Центр".

"Я не збираюся очолювати будь-який політичний проект. А якщо й доведеться колись очолити, то лише той, який створю особисто", - наголосив Яценюк.

"Мені, як голові Верховної Ради, взагалі-то не хотілося б коментувати ситуацію, що нині склалася у правлячій коаліції, оскільки за це несуть відповідальність, у першу чергу, координатори і члени цієї коаліції. Голова парламенту все-таки має бути головою всього українського парламенту, а не лише його частини" - зазначив він.

Однак, зауважив Яценюк, "у коаліції є системні і хронічні захворювання, які були ще на стадії її формування. Це – слабкість коаліції і, на жаль, певне зайва емоційність та імпульсивність коаліції. Але вважаю, що не все ще втрачено, все залежить від політичних лідерів і їхніх амбіцій. Якщо вгамувати політичні амбіції коаліції, відразу стане набагато краще працювати, ніж кожен із опонентів коаліції думає".

Сьогодні газета "Дело", посилаючись на власні джерела, повідомила, що голові ВР Яценюку пропонують очолити партію "Єдиний Центр".

За даними видання, 12 липня відбудеться всеукраїнський засновницький з`їзд партії "Єдиний Центр". Напередодні з`їзду "Єдиний Центр" активізував роботу із залучення нових членів партії.

"Яценюку в новому проекті Балоги відводять чільну роль", - пише видання, зазначаючи, що "йому вже не раз пропонували очолити "Єдиний Центр", проте голова парламенту поки не погоджується", пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк не збирається очолювати "Єдиний Центр"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути