четвер, 05 червня 2008 11:30

Яценюк не відмовився стати членом "Єдиного Центру"

Член президії "Єдиного центру" Віктор Тополов упевнений, що спікер Арсеній Яценюк рано чи пізно примкне до лав ЄЦ.

Про це він заявив в інтерв"ю "Делу", відповідаючи на питання, чому Яценюк відмовився очолити ЄЦ.

"Він не відмовився. Не треба форсувати. Він прекрасно знає, що ми б хотіли, щоб Яценюк був серед нас. Але ми почекаємо, поки він сам прийде і вирішить стати членом "Єдиного Центру". А умовляти не будемо", - сказав Тополов.

"Розумна людина завжди повинна іти від питань, які ставлять його перед вибором. Я сказав Яценюку: "Арсенію Петровичу, я не збираюся нічого форсувати, але рано чи пізно ти до нас примкнеш". Він відповів: "Можливо", - додав він.

Тополов також сказав, що хотів би бачити в лавах ЄЦ главу секретаріату президента Віктора Балогу.

"Шкодую, що в силу певних обставин дехто поки не може бути членом партії. Наприклад, Віктор Балога. Хотів би бачити в наших лавах Арсенія Яценюка. Це яскраві люди. Хочу бачити більше інтелігенції — учених, учителів", - сказав він.

Тополов також зазначив, що в партії були випадки, коли люди спочатку погоджувалися примкнути до її лав, потім зраджували своєму рішенню.

Водночас, за його словами, особисто він не одержував відмов від людей, яких агітував вступати в ЄЦ.

"Розумієте, розумна людина, а я себе теж до таких відношу, не повинна робити пропозицій, від яких відмовляються. Пропонувати людині потрібно тільки тоді, коли ти відчуваєш, що вона готова і хоче. Кожна відмова народжує відчуття непевності і говорить про те, що ти не відчуваєш ситуацію", - сказав Тополов.

Говорячи про переговори, які ЄЦ веде з іншими паріями, він зазначив, що "досить об"ємні переговори" ведуться з НДП, Аграрною партією, Демократичною партією, з іншими громадськими рухами.

"Нами взятий курс не на об"єднання партій. Для того щоб об"єднувати партії, зараз не існує нормативної бази. Ми налаштовані на об"єднання індивідуальностей. Ми говоримо "новачкам": "Хочете стати членом нашої партії, пишіть заяву про вихід зі своєї", - розповів Тополов.

Він також зазначив, що хотів би бачити в ЄЦ і деяких членів Партії регіонів.

Водночас, за його словами, партія не займається переманюванням депутатів з НУ-НС.

"Ми часто чуємо висловлювання, що "ЄЦ" веде роботу з переманювання активу "Нашої України". Я вважаю, що їх переманювати не треба. "Нашоукраїнці", за великим рахунком, є нашими друзями, соратниками. У нас є розбіжності, але ми близькі одне одному", - сказав Тополов.

Він також сказав, що у випадку проведення дострокових парламентських виборів, Єдиний центр буде брати в них участь "обов"язково".

Зараз ви читаєте новину «Яценюк не відмовився стати членом "Єдиного Центру" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі