пʼятниця, 03 жовтня 2008 19:00

Яценюк навзав причину можливого звільнення з посади спікера

Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк не вірить у можливість створення в парламенті коаліції у складі блоків БЮТ, "Наша Україна – Народна самооборона" і Блоку Литвина. Про це він сказав сьогодні на засіданні Другого університету YES.

"Я не вірю у формат коаліції "трьох", – заявив голова ВР.

При цьому він зазначив, що зробить "все для того, щоб відновити формат коаліції двох". "Вони удвох (БЮТ і НУ-НС) не ужилися, а тепер уявіть, що буде втрьох", – додав Яценюк.

Відповідаючи на запитання, чи після створення нової коаліції він залишиться головою ВР, Яценюк пожартував, що якщо до коаліції увійде Блок Литвина, то він "точно не буде" керівником парламенту, оскільки "хоч вони (Блок Литвина) і кажуть про те, що їх не цікавлять посади, але, мені здається, що навіть вони вже у це перестали вірити".

Яценюк також нагадав, що кілька тижнів тому він написав заяву про відставку з посади голови ВР, але досі це питання у парламенті не розглядалося. "Ніяк гідної заміни не можуть знайти", – пожартував спікер.

На його думку, причина нерозгляду заяви про відставку полягає в тому, що сьогодні ніхто не хоче брати на себе відповідальність. "Якщо цей "Титанік" (мається на увазі Верховна Рада) буде тонути, то треба все це спихнути на Яценюка", – сказав спікер, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк навзав причину можливого звільнення з посади спікера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі