четвер, 18 вересня 2008 12:34

Яценюк може припинити виконувати обов"язки без рішення ВР

Через 15 днів після подання заяви про відставку з посади голови Верховної Ради Арсеній Яценюк може і без рішення парламенту припинити виконувати обов"язки.

Про це сказав перший заступник голови Комітету ВР з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України Сергій Сас (фракція БЮТ).

Він нагадав, що вчора голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк оголосив заяву про свою відставку з посади голови ВР. Сас підкреслив, що заява подана і до того часу, поки вона не буде розглянута ВР і не буде прийнято рішення, Яценюк залишається головою ВР.

За його словами, парламент згідно з законодавством України має розглянути цю заяву не пізніше 10 днів після її написання.

Сас підкреслив, що у випадку коли ВР не виносить на розгляд парламенту це питання, що є порушенням тимчасового регламенту, або ВР приймає негативне рішення з даного питання, то через 15 днів з дня написання заяви голова ВР може припинити виконувати свої обов"язки.

За його словами, така норма передбачена в регламенті і вона "страхує голову Верховної Ради, щоб ми не могли через процедуру підв"язувати його".

"Через 15 днів він може не виконувати свої повноваження і гарантією його соціального захисту є виплата йому заробітної плати як народного депутата, члена комітету", - зазначив Сас. УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк може припинити виконувати обов"язки без рішення ВР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі