Ексклюзиви
понеділок, 11 лютого 2008 08:56

Яценюк готовий працювати при трибуні, яку охоронятимуть

Яценюк готовий працювати при трибуні, яку охоронятимуть
Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк допускає, що коаліція прийме адекватні заходи, щоб розблоковувати роботу парламенту.

"Я не виключаю того, що будуть адекватні заходи - ті, які ми вже почали застосовувати в частині розблокуваннями роботи парламенту. Навряд чи це приведе до консолідації. Доведеться працювати так само, як було і минулого разу - при трибуні, яка охороняється народними депутатами", - сказав він в інтерв"ю телеканалу "1+1" в неділю увечері.

Спікер вважає, що робота Верховної Ради увійде в нормальне русло, "коли окремі політичні сили зрозуміють, що їх бажання повернуться сьогодні у владу навряд чи реальне".

Відповідаючи на питання, чи обговорював він з президентом України Віктором Ющенком можливість проведення дострокових парламентських виборів, Яценюк сказав: "Навряд чи є підстави навіть говорити про це".

"Якщо вони (депутати Партії регіонів) складуть 150 мандатів, то їх (дострокових виборів) точно не буде внаслідок того, що тут розповсюджується пряма конституційна норма - на цих же підставах Верховна Рада не може бути розпущена протягом року (після проведення дострокових виборів), - сказав Яценюк.

"Складання мандатів - це ідея, яка є у дуже багатьох політичних сил, але вона не може бути реалізована впродовж календарного року", - підкреслив він.

Відповідаючи на питання про збір підписів за відставку спікера, Яценюк відзначив, що якщо "така ініціатива і була, то вона, швидше за все, була виключно на рівні деяких окремих осіб і не могла бути як скоординована дія політичних сил".

"Я не вірю, що БЮТ може збирати підписи безпосередньо як політична сила. Але є певне протистояння, які, наприклад, стосуються закону про державні закупівлі. І... говорять, що це викликало і чутки про це (збір підписів)", - підкреслив він.

"Мені дуже приємно, що політичні сили чітко заявили - як блок "Наша Україна - Народна самооборона", так і Блок Юлії Тимошенко, що ніякої мови про відставку не може бути", - сказав спікер, пише Інтерфакс.


Зараз ви читаєте новину «Яценюк готовий працювати при трибуні, яку охоронятимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути