понеділок, 03 грудня 2007 08:32

Яценюк готовий домовлятися з усіма про своє спікерство

Міністр закордонних справ Арсеній Яценюк готовий провести переговори з усіма фракціями Верховної Ради, якщо "Наша Україна - Народна самооборона" офіційно вирішить висунути його кандидатуру на посаду спікера.

Про це він сказав в ефірі програми "Діловий мир" (УТ-1) у неділю ввечері.

"Поки офіційного рішення фракції немає. І тому, давайте почекаємо, відповідно, понеділка й вівторка й будемо розставляти всі крапки над "і", - сказав він.

На думку Яценюка, навіть у демократичній коаліції немає повної підтримки його кандидатури на пост спікера, оскільки "дуже багато претендентів на цей пост".

"Незважаючи на те, що всі посміхаються й обіймаються, я розумію, що в багатьох українських політиків, у тому числі з нашого табору, є так зване "подвійне дно", - сказав він.

"Я думаю, при будь-яких обставинах нам потрібно вести переговори з усіма фракціями. Я готовий не звітувати, а мати предметну розмову з усіма фракціями - починаючи від Партії регіонів, з якою ми працюємо в уряді не перший раз..., і закінчуючи комуністами", - заявив Яценюк.

"Голова Верховної Ради - це людина, що повинна намагатися консолідувати парламент й організувати його роботу, щоб законодавча гілка влади дійсно стала гілкою влади, а не гілкою розбрату або тих чи інших політичних коливань", - відзначив він.

На питання, що буде обіцяти Яценюк фракціям, щоб за нього проголосували, він відповів, що взагалі нікому нічого не обіцяє ні на якій посаді.

Яценюк відзначив, що для спікера надзвичайно важливо не бути занадто "заполітизованим". "Він (спікер) не може бути головою половини Верховної Ради, він не може бути особою, що має вузькопрофільний політичний інтерес", - підкреслив він.

Як повідомлялося, раніше НУ-НС висував на пост спікера В"ячеслава Кириленка. Однак на засіданні фракції НУ-НС у четвер він взяв самовідвід, і була запропонована кандидатура Яценюка. Глава МЗС не був присутній на засіданні фракції, оскільки був у закордонній поїздці, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк готовий домовлятися з усіма про своє спікерство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі