понеділок, 06 липня 2009 08:26

Яценюк шукатиме союзників після того, як стане Президентом

Яценюк шукатиме союзників після того, як стане Президентом
Лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк запевняє, що не буде вимінювати голоси своїх виборців на посаду прем"єр-міністра у інших кандидатів в президенти.

Про це він заявив в інтерв"ю телеканалу "Інтер".

"Це ж не ринок, тут не можуть бути торги. Це торги людьми, довірою людей. Ну який тоді з мене політик? Ну тоді з мене якраз стандартний український політик – коли основне, щоб ти знайшов собі тепленьке місце, використавши довіру людей", - заявив Яценюк.

"Я ні з ким, ні про що домовлятися не буду. Після президентських виборів об"єктивно новий глава держави зобов"язаний знайти спільну мову щодо ключових державних пріоритетів з основними гравцями. І усвідомлюю, що після виборів доведеться шукати союзників – не персональних, а ідеологічних", - запевнив він.

На питання, на яке місце на виборах він розраховує, Яценюк відповів: "Я не беру участь, я перемагаю".

Він також пообіцяв вести президентську кампанію "не за принципом, хто гірший, а за принципом, хто кращий".

При цьому Яценюк розкритикував зміни до закону про вибори президента, які збираються ухвалити депутати.

"Прикро, що політичні сили і основні політичні гравці ніяк не можуть заспокоїтися – замість того, щоб прозоро піти на вибори, і у відкритій боротьбі довести, хто кращий, вони через різні законодавчі ініціативи намагаються вкрасти вибори", - поскаржився він.

За словами Яценюка, "фактично вже заготовлена наймасштабніша фальсифікація виборів через контроль фракцій над виборчими комісіями". "Парадокс в тому, що фракції парламенту вирішили, що вони повинні мати більшість у всіх виборчих комісіях і вже не грає ролі, хто кандидат", - зазначив він.

"Вперше в історії парламент повністю втручається в процес виборів президента. Тут не важливо, як голосують, а важливо – як рахують. А, щоб правильно підрахували, треба мати абсолютний контроль над комісіями", - додав без фракційний лідер "Фронту змін".

За його словами, фракції БЮТ і ПР, які не могли провести зміни до Конституції з обранням президента в парламенті, намагаються змоделювали іншу ситуацію – "зімітувати всенародні вибори", проконтролювавши результат виборів через комісії.

На питання ведучого, хто кого спокушає в цьому процесі – БЮТ Партію регіонів чи навпаки – Яценюк сказав: "Моє відчуття, що базові ініціативи виходять від БЮТ і знаходять підтримку у окремої частини ПР".

Він також підтримав ще одне зауваження, яке канал також поширював у сюжеті перед інтерв"ю, що зиск від цих змін більше для Тимошенко, оскільки більшість у дільничних комісіях отримає нинішня коаліція.

"Для Януковича зиску тут мало, але напевно є якісь сили в Партії регіонів, які в цьому зацікавлені", - зазначив Яценюк, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк шукатиме союзників після того, як стане Президентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі