понеділок, 12 травня 2008 18:43

Яценюк: 226 голосів за відставку Тимошенко можна зібрати

Голова Верховної ради Арсеній Яценюк виступає за те, щоб Кабінет міністрів на чолі з прем"єр-міністром Юлією Тимошенко продовжував свою роботу. Про це він сказав в інтерв"ю інтернет-виданню "Главред".

"Моя позиція така - уряду потрібно дати можливість, щоб він продемонстрував свої результати. Тобто йому потрібно дати час", - сказав він.

Спікер при цьому підкреслив, що редакція Конституції дає можливість відправляти у відставку Кабмін, навіть якщо затверджена програма його діяльності.

Він відзначив, що згідно з Основним Законом, відставку уряду спричиняє за собою відставка прем"єра.

"Двісті двадцять шість голосів під це можна зібрати. Відверто говоритимемо - 226 голосів за відставку Тимошенко в цьому парламенті можна зібрати", - вважає він.

При цьому Яценюк нагадує, що проблемним у такому разі буде призначення нового прем"єра.

Нереальним, за його словами буде і виконання обов"язків прем"єр-міністра Тимошенко.

"За Конституцією, вони виконують обов"язки з моменту призначення нового складу Кабінету міністрів України. А новий склад уряду може бути внесений виключно коаліцією" - сказав він.

Переформатування коаліції, на його думку, також неможливо.

Нагадаємо, що депутат Верховної ради, член фракції Партії регіонів Михайло Папієв вважає Тимошенко зацікавленою у відставці її Кабміну. Фракція ПР в Раді не має наміру ініціювати відставку Кабміну. Фракція Комуністичної партії також виступає проти відставки Кабміну.

Розділ Секретаріату президента Віктор Балога вважає, що Тимошенко зацікавлена в можливій ініціації президентом Віктором Ющенком відставки Кабміну.

За матеріалами: Українські Новини

Зараз ви читаєте новину «Яценюк: 226 голосів за відставку Тимошенко можна зібрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі