понеділок, 10 листопада 2008 09:20

84 мільйонів уряд витратить на навчання українських чиновників

Український уряд схвалив держпрограму з підготовки фахівців з європейської та євроатлантичної інтеграції.

Як повідомляє "Німецька хвиля", за три роки опанувати європейські закони та стандарти, вивчити іноземну мову мають 113 тисяч українських чиновників.

На їхню підготовку планують витратити 84 млн. гривень.

Щоправда, у програмі чітко не прописано, чого саме їх навчатимуть, зауважує менеджер європейської програми Фонду "Відродження" Дмитро Шульга.

"Якщо ці люди повинні знати просто основи євроінтеграції, то це зі сфери загальних знань. Інша справа, якщо б фахівці вивчали конкретно свою сферу, як вона працює в ЄС і як досягати цих стандартів в Україні. Але чи реально вивчити такий обсяг і чи потрібне таке масове вивчення, то це питання. У нас навіть тренерів немає, аби підготувати стількох спеціалістів", - каже Шульга.

Він побоюється, що чиновників євроінтеграції навчатимуть в українських ВНЗ, і ця програма, як зрештою й інші подібні проекти, зійде нанівець.

Експерт каже, ефект був би більшим, якби спеціалістів з євроінтеграції готували міжнародні тренери чи представники громадських організацій.

Водночас Шульга вважає, що навіть обізнані з євроінтеграції держслужбовці не наблизять Україну до Євросоюзу та НАТО. Він наголошує, що все залежить від політичної волі сторін, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «84 мільйонів уряд витратить на навчання українських чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі