неділя, 16 вересня 2007 12:14

7 років тому зник Георгій Гонгадзе

Рівно сім років тому, 16 вересня 2000 року, в Києві зник відомий український журналіст Георгій Гонгадзе. Через два місяці в Таращанському лісі (Київська область) був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові.

Акції пам"яті Георгія Гонгадзе сьогодні пройдуть відразу в декількох містах. Об 11:00, на 7-му кілометрі траси Біла Церква - Тараща, біля пам"ятного знаку Гонгадзе відбудеться мітинг-реквієм.

Меморіальні заходи відбудуться і на Майдані Незалежності в столиці, але традиційного ходу журналістів до будівель Секретаіату президента і Генпрокуратури цього року не буде.

У Львові пройде півгодинний факельний хід, який організовує грузинська діаспора. Також там відбудеться презентація фільму про Гонгадзе, присвячена хроніці війни в Абхазії.

За фактом вбивства Генпрокуратурою України було порушено кримінальну справу. Замовники вбивства до цих пір не встановлені.

19 грудня 2005 року Апеляційний суд Києва почав попереднє судове слухання справи по звинуваченню виконавців вбивства Гонгадзе. Обвинувачені - колишні офіцери міліції Валерій Костенко, Микола Протасов (знаходяться під вартою), Олександр Попович (на підписці про невиїзд). Ще один обвинувачений у вбивстві журналіста, екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ Олексій Пукач, знаходиться в розшуку.
Зараз ви читаєте новину «7 років тому зник Георгій Гонгадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі