середа, 16 жовтня 2019 20:22

7% падіння для Зеленського – це ще дуже позитивно – соціолог

7% падіння для Зеленського – це ще дуже позитивно – соціолог
Значна частина суспільства проти миру за будь-яку ціну, наголошує соціолог. Фото: president.gov.ua

Зменшення рейтингу президента Володимира Зеленського на 7% – далеко не межа і для влади це ще дуже позитивно.

Про це Gazeta.ua сказала соціолог Ірина Бекешкіна.

"Зниження є набагато меншим, ніж очікувалося. Навіть, якби влада нічого не робила, то все рівно ці захмарні відсотки мали би падати. Очікування людей були дуже зависокі, дехто хотів, щоб усе дуже швидко і легко змінилося

Опитування було вже під час масових виступів. Оскільки значна частина людей проти миру за будь-яку ціну, вважають, що Мінські домовленості – це капітуляція, падіння рейтингу могло бути ще більшим. Тому зменшення на 7% – далеко не межа і для влади це ще дуже позитивно.

Також суспільство реагує на питання земельної реформи, яким буде закон. Тим більше, деякі політичні сили проти нього активно агітують.

Зеленський ще не ухвалював серйозних рішень, зокрема щодо реформ. За нього голосували люди різних переконань, поглядів. Для яких він був свій, бо уникав питань, які ділять суспільство. А тепер з будь-яким рішенням так чи інакше від нього будуть відходити його колишні виборці.

Водночас підняти рейтинг президента міг прес-марафон. Мовляв, він все таки наш, думає, не збирається здаватися і йти на поступки Росії. До 73% довіри Зеленський міг би повернутися, якби Росія погодилася на всі умови України і була би гучна перемога", - каже соціолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінські бойовики вбили на Донбасі двох українських воїнів

Рейтинг президента Володимира Зеленського знизився за один місяць.

Позитивно до діяльності глави держави ставляться 66% українців. При цьому у вересні у Зеленського було 73%, свідчать дані опитування КМІС.

Зараз ви читаєте новину «7% падіння для Зеленського – це ще дуже позитивно – соціолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі